Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ξεμπλέκουμε το καταΐφι και το στρώνουμε στο ταψί χωρίς να το πατικώσουμε. Με τη βοήθεια ενός πινέλου ραντίζουμε με το μισό βούτυρο. Στρώνουμε ομοιόμορφα το τυρί, το υπόλοιπο καταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά κι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό και ψήνουμε για ακόμη 12-15 λεπτά. Σιροπιάζουμε ενόσω είναι ζεστό. Διακοσμούμε.
Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.