A  A  A +
Πίσω
Λευκή βάση, ιδανική για παρασκευή στρατσιατέλας
Λευκή βάση, ιδανική για παρασκευή στρατσιατέλας

Υλικά

Γάλα 3,5% λιπαρά 2.060 γρ.
Αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη 110 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 300 γρ.
Σακχαρόζη 400 γρ.
Δεξτρόζη 60 γρ.
Γλυκόζη (σε σκόνη) 80 γρ.
Ουδέτερος σταθεροποιητής γάλακτος 5 12 γρ.
Σύνολο 3.022 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα στους 40°C, αφού έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά σε σκόνη. Στους 50°C, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και παστεριώνουμε (85°C). Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 3 ώρες και το βάζουμε στην παγωτομηχανή. Για να παρασκευάσουμε στρατσιατέλα, επιλέγουμε την τεχνική εισαγωγής της σοκολάτας της αρεσκείας μας. Μπορούμε να ετοιμάσουμε και διαφορετικούς τύπους, χρησιμοποιώντας ποικίλες τεχνικές, ενημερώνοντας σχετικά τον πελάτη για τις διαφορές. Σε αυτή την ποσότητα βάσης, μπορούν να προστεθούν 300 - 750 γρ. μαύρης σοκολάτας.

Aπό το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.