Ζεσταίνουμε το γάλα στους 40°C, αφού έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά σε σκόνη. Στους 50°C, ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και παστεριώνουμε (85°C). Αφήνουμε το μείγμα να ωριμάσει για 3 ώρες και το βάζουμε στην παγωτομηχανή. Για να παρασκευάσουμε στρατσιατέλα, επιλέγουμε την τεχνική εισαγωγής της σοκολάτας της αρεσκείας μας. Μπορούμε να ετοιμάσουμε και διαφορετικούς τύπους, χρησιμοποιώντας ποικίλες τεχνικές, ενημερώνοντας σχετικά τον πελάτη για τις διαφορές. Σε αυτή την ποσότητα βάσης, μπορούν να προστεθούν 300 - 750 γρ. μαύρης σοκολάτας.
Aπό το τεύχος 156 (Μάρτιος/Απρίλιος 2014) του περιοδικού Z+G.