Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ρευστή. Ζεσταίνουμε το χυμό του μήλου στους 65°C, προσθέτουμε την κανέλα, τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ και κάνουμε γκανάς. Όταν το μείγμα φτάσει στους 40°C, προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με το πίμερ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και γεμίζουμε τις φόρμες. Βάζουμε στο ψυγείο ξανά και όταν κρυώσουν, ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Συνταγή: Nίκος Κουτσούκος
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, Studio "Verve"
Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.