A  A  A +
Πίσω
Λευκή σοκολάτα με μήλο & κανέλα
Λευκή σοκολάτα με μήλο & κανέλα

Υλικά

Βούτυρο 170 γρ.
Κανέλα 5 γρ.
Λευκή σοκολάτα 700 γρ.
Χυμός μήλου 380 γρ.
Λικέρ μήλο 20 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ρευστή. Ζεσταίνουμε το χυμό του μήλου στους 65°C, προσθέτουμε την κανέλα, τη λιωμένη σοκολάτα, το λικέρ και κάνουμε γκανάς. Όταν το μείγμα φτάσει στους 40°C, προσθέτουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με το πίμερ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και γεμίζουμε τις φόρμες. Βάζουμε στο ψυγείο ξανά και όταν κρυώσουν, ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Συνταγή: Nίκος Κουτσούκος

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, Studio "Verve"

Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.