Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, την καρύδα, τα ασπράδια, το αλεύρι, το αλάτι, και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, ανακατεύουμε το μίγμα συνέχεια για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύ σαν την υφή του χαλβά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή μέχρι να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 176°C. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό λαδόχαρτο ψησίματος, ή σιλικόνη ψησίματος ματ πάνω στο ταψί. Μοιράζουμε τη ζύμη μ’ ένα κουτάλι, δημιουργώντας μικρές μπάλες περίπου όσο το μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας, αφήνοντας περίπου 1,25 εκ. απόσταση ανάμεσά τους. Βάζουμε ένα αμύγδαλο πάνω σε κάθε μπισκότο. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μία ώρα. Λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπολ στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σοκολάτα πάνω στα μπισκότα. Τα αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Χωρίς γλουτένη: Για να φτιάξουμε αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη αντικαθιστούμε το αλεύρι σίτου με 2 κ.σ. αλεύρι ρυζιού.
Συνταγή: Marisa Churchill
Από το τεύχος 158 (Ιούλιος/Αύγουστος 2014) του περιοδικού Z+G.