A  A  A +
Πίσω
Ρολάκια πάπιας Πεκίνου
Ρολάκια πάπιας Πεκίνου

Υλικά

Πάπια 500 γρ.
Καρότα 300 γρ.
Κολοκυθάκια 300 γρ.
Φρέσκο κρεμμυδάκι 1 ματσάκι
Σέλερι 1 ματσάκι
Κινέζικο μίγμα 5 μπαχαρικών
Πορτοκάλι 1 τμχ.
Σησαμέλαιο 2 κ. σούπας
Τζίντζερ 2 κ. σούπας
Black bean sauce 200 γρ.
Κινέζικα πιτάκια 6 τμχ

Βήματα

Εκτέλεση

Ψήνουμε την πάπια στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, αφού την περιχύσουμε με χυμό πορτοκαλιού, σησαμέλαιο, τζίντζερ, και μίγμα 5 κινέζικων μπαχαρικών. Όταν είναι έτοιμη, την ξεκοκκαλίζουμε, αφαιρούμε τις πέτσες και κόβουμε το ψαχνό ζουλιέν. Κόβουμε επίσης ζουλιέν καρότο, κολοκύθι, φρέσκο κρεμμυδάκι και σέλερι. Γεμίζουμε κινέζικα πιτάκια με τα μπαστουνάκια της πάπιας και των λαχανικών και απλώνουμε black bean sauce. Σερβίρουμε με dip pecking duck sauce.

Συνταγή: Σπύρος Αρβανιτάκης (Chef ARIA ΓΕΥΣΕΩΝ), Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 152 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Z+G.