Αναμειγνύουμε τα πηκτικά και τα σάκχαρα σε 300 ml βραστού νερού. Ξεπλένουμε το δεντρολίβανο και το βάζουμε σε άλλο δοχείο με το υπόλοιπo ζεστό νερό για 5 λεπτά. Ενοποιούμε τα μείγματα και προσθέτουμε, αφού λιώσoυν στο μπλέντερ, το πεπόνι και το χυμό λεμονιού. Μόλις βγει από την παγωτομηχανή, διακοσμούμε το sorbet με φύλλα δενδρολίβανου και σερβίρουμε.
Συνταγή: Ηλίας Κοντός/ Gelato Home Cafe
Φωτο: Δημήτρης Τσίτσος
Από το τεύχος 163 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Z+G.