A  A  A +
Πίσω
Τρούφες με μέλι & μαστίχα
Τρούφες με μέλι & μαστίχα

Υλικά

Κρέμα γάλακτος 35% 250 ml
Μέλι Κυθήρων (θυμαρίσιο) 120 ml
Μαστίχα (κρύσταλλοι) 4 γρ.
Σοκολάτα κουβερτούρα 65% 200 γρ.
Σοκολάτα γάλακτος40% 130 γρ.
Σοκολάτα σε νιφάδες & μαύρη ζάχαρη για την επικάλυψη

Βήματα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη μαστίχα και τη ρίχνουμε μέσα στο μέλι από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να ομογενοποιηθούν τα αρώματά τους. Την επόμενη ημέρα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μείγμα μέλι – μαστίχα. Ενσωματώνουμε σε αυτό τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά. Ομογενοποιούμε χρησιμοποιώντας το πίμερ αν χρειαστεί και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν αυτό φτάσει σε θερμοκρασία που μπορεί να δουλευτεί χωρίς να κινδυνεύει να λιώσει, πλάθουμε σε μικρού μεγέθους τρούφες, τις οποίες στη συνέχεια βουτάμε σε νιφάδες σοκολάτας και μαύρη ζάχαρη.

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης

Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.