A  A  A +
Πίσω
Orange Cake
Orange Cake

Υλικά

Για 4 cakes
650 γρ. Μαργαρίνη
650 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Πάστα Αµυγδάλου
770 γρ. Αλεύρι
30 γρ. Baking Powder
700 γρ. Αβγά
300 γρ. φρέσκος χυµός πορτοκάλι
Ξύσµα από 12 πορτοκάλια
2 γρ. Κόλιαντρο

Βήματα

Εκτέλεση

Ρίχνουµε τη µαργαρίνη, τη ζάχαρη, την πάστα αµυγδάλου και 220 γρ. αλεύρι στο µίξερ και τα δουλεύουµε για 2 λεπτά στη µεσαία ταχύτητα. Προσθέτουµε το baking powder και τα αβγά και χτυπάµε για 3’ στη µεσαία ταχύτητα. Τέλος, προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά µε το αλεύρι που έχει περισσέψει και χτυπάµε στην ίδια ταχύτητα για άλλα 3’. Μοιράζουµε το µείγµα σε 5 φόρµες διαµέτρου 20 εκ. τις οποίες έχουµε αλείψει µε λιωµένο βούτυρο. Ψήνουµε για 45’ στους 160°C. Προαιρετικά, γαρνίρουµε με 300 γρ. λιωµένη κουβερτούρα πορτοκάλι.

Aπό το τεύχος 44 (ΣΕΠ-ΟΚΤ 2012) του περιοδικού Snack & Coffee