Περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την ξαναχτυπάμε σε σαντιγί. Προετοιμάζουμε τη ζεστή σοκολάτα, αρχικά σπάζοντας την μπάρα της μαύρης σοκολάτας σε κομμάτια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το γάλα, μετά τα κομμάτια της σοκολάτας και βράζουμε, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε τη ζεστή σοκολάτα σε φλιτζάνια. Συμπληρώνουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με ψηλό κουτάλι.
Από το τεύχος 46 (ΙΑΝ/ΦΕΒ 2013) του περιοδικού Snack and Coffee.