Γλώσσες

NEA

A  A  A +
Πίσω
Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΕ. Συνέδριο για το μέλλον του κλάδου τον Οκτώβριο.
Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΕ. Συνέδριο για το μέλλον του κλάδου τον Οκτώβριο.

Στις 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΑΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο. Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούσαν την κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών με τις τροποποιήσεις της αρτοποιητικής νομοθεσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Η κινητοποίηση της ΟΑΕ αλλά και όλων των Σωματείων, απέναντι στο πολυνομοσχέδιο υπήρξε άμεση. Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν, και την εναντίωση πολλών βουλευτών, οι τροποποιήσεις πέρασαν αφού το πολυνομοσχέδιο κατετέθη σε ένα μόλις άρθρο αποδομώντας και τις τελευταίες ευνοϊκές για τον κλάδο ρυθμίσεις του Ν 3526/2007.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του Συμβουλίου ζήτησαν αναπροσαρμογή της στοχοθεσίας του κλάδου. Έτσι, αποφασίστηκε η διεξαγωγή συνεδρίου στην Αθήνα τον ερχόμενο Οκτώβριο με θέμα «καθορισμός στρατηγικής και το μέλλον της βιοτεχνικής αρτοποιίας». Τα Σωματεία όλης της χώρας ανέλαβαν την υποχρέωση να συζητήσουν με τα μέλη τους και να μεταφέρουν τις προτάσεις τους σχετικά με τις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η ΟΑΕ για τη χάραξη στρατηγικής για το μέλλον.

Τέλος, για τις νέες θέσεις που προβλέπονται μετά την αλλαγή του καταστατικού της ΟΑΕ, εκλέχθηκαν ο κ. Ιωάννης Μποχωρίδης στη θέση του Γ' Αντιπροέδρου και ο κ. Νικόλαος Μάζης στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα.

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.