A  A  A +
Πίσω
Αστεράτη... βασιλόπιτα
Αστεράτη...  βασιλόπιτα

Υλικά

Αλεύρι Καναδά 400 γρ.
Αλάτι 4 γρ.
Μέλι 60 γρ.
Μαγιά 15 γρ.
Βούτυρο αγελάδας 280 γρ.
Αβγό 250 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 20 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά, το μέλι και το αβγό και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το γάντζο και προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο. Αφήνουμε τη ζύμη για μια ολόκληρη μέρα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και γεμίζουμε με αυτά τη φόρμα αστέρι. Στοφάρουμε για 3 ώρες και στη συνέχεια, ψήνουμε στους 145°C για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς υγρασία. Αφού κρυώσει, μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη φούρνου ή/και ζάχαρη άχνη.

Tip: Αν το επιθυμούμε μπορούμε να γεμίσουμε το κέντρο της βασιλόπιτας με πραλίνα φουντουκιού.

Από το τεύχος 99 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Α-Ζ.