Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε σε δυνατή ένταση τη ζάχαρη και το αβγό, προσθέτουμε και το τυρί και αναμειγνύουμε καλά. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη συνταγή με δύο διαφορετικούς τρόπους:
Α’ τρόπος: Απλώνουμε στην επιφάνεια της σφολιάτας τη γέμιση τυριού και ζάχαρης, τοποθετούμε τα κεράσια από πάνω με λίγη ζάχαρη και «χτυπάμε» ένα ελαφρύ γλάσο με άχνη και λίγο ασπράδι αβγού και «λερώνουμε» με γραμμές μετά το ψήσιμο.
Β’ τρόπος: Απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια της σφολιάτας τα κεράσια και λίγη ζάχαρη και διπλώνουμε τις γωνίες προς τα μέσα. Με ένα κορνέ οδοντωτό βάζουμε την μους τυριού στο κέντρο.
Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε από πάνω και λίγο κρόκο αβγού για να πάρει χρώμα κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε στους 180°C για 25’.
Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ