A  A  A +
Πίσω
Dinkel σίκαλης με λιναρόσπορο
Dinkel σίκαλης με λιναρόσπορο

Υλικά

Αλεύρι dinkel 70% ολικής 1000 γρ.
Αλεύρι dinkel 70% 500 γρ.
Αλεύρι σίκαλης 500 γρ.
Ξινάδι ή προζύμι 500 γρ.
Νερό 1300 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Ξύδι 60 γρ.
Σταφιδίνη 60 γρ.
Μαγιά 40 γρ.
Κουκουνάρια 200 γρ.
Λιναρόσπορο (Ω3) 200 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για 5’ στην πρώτη ταχύτητα και για ακόμη 5’ στη δεύτερη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα για 40-60’. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 350 γρ., πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, βουτάμε σε νερό και τέλος σε μείγμα λιναρόσπορου. Απλώνουμε σε φόρμες δύο μπαλάκια μαζί. Στοφάρουμε για 40’ και ψήνουμε στους 250°C για 5’ με ατμό. Στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 180°C για 45’.

Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ