Βάζουμε 700 γρ. σπόρους κινόα μαζί με 700 γρ. νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα 24ωρο. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από την μαγιά και το αλάτι με αργό ζύμωμα για 5 λεπτά. Αφήνουμε για ξεκούραση 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη μαγιά, ζυμώνουμε πάλι για 2 λεπτά σε αργή ταχύτητα. Τέλος, ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 2 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες σκεπάζοντας με μια βρεγμένη πετσέτα από πάνω. Κόβουμε σε τεμάχια 350 γρ. και πλάθουμε σε φραντζόλες. Στοφάρουμε για 30 λεπτά και ψήνουμε στους 220°C για 20-25 λεπτά πάντα υπό την επίβλεψή μας.
Συνταγή: Sebastien Metayer
Φωτο: Στέλιος Σπυρόπουλος
Από το τεύχος 114 (Μάιος/Ιούνιος 2015) του περιοδικού Α-Ζ.