A  A  A +
Πίσω
Κορμός παγωτό τιραμισού
Κορμός παγωτό τιραμισού

Υλικά

Για το μπισκότο κακάο:
Αβγά 100 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Βούτυρο 32% 50 γρ.
Αλεύρι 50 γρ.
Κακάο 30 γρ.
Για το παγωτό τιραμισού:
Γάλα 500 γρ.
Κρέμα γάλακτος 50 γρ.
Ζάχαρη 50 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 20 γρ.
Δεξτρόζη 20 γρ.
Μασκαρπόνε 50 γρ.
Μαρσάλα (κρασί) 10 γρ.
Λικέρ καφέ 10 γρ.
Πηκτικό παγωτού 3 γρ.
Για το παγωτό εσπρέσο:
Γάλα 500 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 50 γρ.
Ζάχαρη 50 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 20 γρ.
Δεξτρόζη 20 γρ.
Πηκτικό 3 γρ.
Έτοιμος καφές εσπρέσο 60 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μπισκότο κακάο: Χτυπάμε αρχικά τα αβγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να φουσκώσουν αποκτώντας το χαρακτηριστικό όγκο. Κατόπιν, και αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μείγμα και στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 190°C για 7 με 8 λεπτά.

Για το παγωτό τιραμισού: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 72°C. Αμέσως μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε το μείγμα στους 4°C. Τέλος, το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.

Για το παγωτό εσπρέσο: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 72°C. Αμέσως μετά αποσύρουμε από τη φωτιά και κρυώνουμε το μείγμα στους 4°C. Τέλος, ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

Μοντάρισμα: Τοποθετούμε σε μια παγωμένη φόρμα κορμού το παγωτό tiramisu μέχρι την μέση. Μετά τοποθετούμε το παγωτό εσπρέσο, λίγο ακόμη τιραμισού και κλείνουμε την φόρμα με το μπισκουί κακάο.

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.