Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αβγά, το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 50 γρ. και πλάθουμε σε πλεξούδες. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και ψήνουμε στους 200°C βαθμούς για 12-14 λεπτά.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο νόστιμα κουλουράκια προσθέτοντας αντί για γάλα την ίδια ποσότητα χυμό πορτοκαλιού. Έτσι καλύπτετε και περιπτώσεις με αλλεργία στο γάλα ή στα συστατικά του!
Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.