A  A  A +
Πίσω
Κουλουράκια χωρίς γλουτένη
Κουλουράκια χωρίς γλουτένη

Υλικά

Αλεύρι χωρίς γλουτένη 1.000 γρ.
Ζάχαρη 400 γρ.
Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη 400 γρ.
Αβγά 200 γρ.
Γάλα 200 γρ.
Βανίλια 1 πρέζα
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 τμχ
Μπέικιν πάουντερ 30 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αβγά, το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 50 γρ. και πλάθουμε σε πλεξούδες. Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα, τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και ψήνουμε στους 200°C βαθμούς για 12-14 λεπτά.

Tip: Μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο νόστιμα κουλουράκια προσθέτοντας αντί για γάλα την ίδια ποσότητα χυμό πορτοκαλιού. Έτσι καλύπτετε και περιπτώσεις με αλλεργία στο γάλα ή στα συστατικά του!

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.