A  A  A +
Πίσω
Κουλούρι με φρούτα του δάσους
Κουλούρι με φρούτα του δάσους

Υλικά

Αλεύρι 70% 350 γρ.
Μαγιά 30 γρ.
Αλάτι 5 γρ.
Βούτυρο (λιωμένο ή μαλακό) 150 γρ.
Νερό 50 γρ.
Φρούτα του δάσους 80 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Πρώτα ξεπαγώνουμε τα φρούτα τόσο ώστε να έχουν θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά ώστε να μην έχουν πολλά υγρά. Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας με όλα τα υλικά μας, το χρώμα του θα είναι κόκκινο-ροζ, οπότε μην εκπλαγείτε γιατί στο ψήσιμο θα χάσει αρκετό από το έντονο αυτό χρώμα. Σε ελαφρώς λαδωμένο σκεύος και σκεπασμένο με πανί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25’. Στη συνέχεια ζυγίζουμε τεμάχια των 40 γρ. φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά κουλούρια, τα βουτάμε σε νερό με λίγη ζάχαρη και αμέσως σε σουσάμι ακατέργαστο. Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και για 10 λεπτά στη στόφα. Ψήνουμε στους 180-200ºC για 15 -20 λεπτά.

Από το τεύχος 101 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.