A  A  A +
Πίσω
Κρουασίνια με σύκο
Κρουασίνια  με σύκο

Υλικά

Για 40 κρουασίνια
Για τη ζύμη κρουασάν:
Αλεύρι SUPER EXTRA 1.600 γρ.
Νερό 800 γρ.
Μαργαρίνη (μαλακή) 500 γρ.
Αλάτι 30 γρ.
Ζάχαρη 200 γρ.
Μαγιά 70 γρ.
Για τη γέμιση:
Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 1.300 γρ.
Σύκα αποξηραμένα (ψιλοκομμένα) 500 γρ.
Αβγά 2 τμχ
Πιπέρι (λίγο)

Βήματα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη κρουασάν: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο, εκτός από τη μαγιά που τη ρίχνουμε τελευταία. Απαιτούνται 10-12΄ ανάλογα με το μίξερ για να ζυμωθεί η ζύμη. Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη για 20’ στο ψυγείο σκεπάζοντάς τη με μεμβράνη. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την περνάμε 4 μονά διπλώματα από τη σφολιατομηχανή (κάθε πέρασμα και 20΄ στο ψυγείο).

Για τη γέμιση: Ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί, τα σύκα, το πιπέρι και τα αβγά. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενενές.

Για τα κρουασίνια: Ανοίγουμε τη ζύμη κρουασάν στη σφολιατομηχανή στο Νο3 και την απλώνουμε στον πάγκο. Αλείφουμε το μισό φύλλο με αβγό, προσθέτουμε πάνω του το μείγμα με το τυρί και το σύκο, το στρώνουμε ομοιόμορφα και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο. Το κόβουμε σε λωρίδες των 10cm. Τα τοποθετούμε με τη σειρά σε λαμαρίνα. Στοφάρουμε στους 30°C για μισή ώρα. Στη συνέχεια, αλείφουμε την επιφάνεια των κρουασινιών με αβγό και βάζουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.

Tip: Για τα κρουασίνια χρησιμοποιούμε ζύμη κρουασάν, φροντίζοντας να την παρασκευάσουμε με άριστης ποιότητας Α’ ύλες, ώστε να μην αφήνουν έντονα λιπαρή γεύση στον ουρανίσκο αλλά και ταυτόχρονα να είναι αφράτα και τραγανιστά.

Από το τεύχος 97 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Α-Ζ