Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους κολοκυθόσπορους και τις νιφάδες βρώμης για 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 4 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Πριν το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο και τις νιφάδες βρώμης. Κόβουμε σε τεμάχια των 800-850 γρ. Διακοσμούμε με νιφάδες βρώμης και ηλιόσπορο και ξεκουράζουμε σε «μπάλες» για 30 λεπτά. Φουρνίζουμε με ατμό στους 210°C για 30 λεπτά.
Aπό το τεύχος 100 του περιοδικού Α-Ζ (ΙΑΝ-ΦΕΒΡ 2013)