A  A  A +
Πίσω
Λαγάνα με κριθάρι, βρώμη & κολοκυθόσπορους
Λαγάνα με κριθάρι, βρώμη & κολοκυθόσπορους

Υλικά

70% αλεύρι δυνατό 500 γρ.
90% αλεύρι ολικής 200 γρ.
Κριθάλευρο 300 γρ.
Βύνη 10 γρ.
Ελαιόλαδο 20 γρ.
Αλάτι 20 γρ.
Βελτιωτικό αρτοποιίας 10 γρ.
Φυσικό προζύμι κρεμμυδιού 100 γρ.
Μαγιά 30 γρ.
Σπόροι κολοκυθιού 20 γρ.
Νιφάδες βρώμης 20 γρ.
Νερό 600 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους κολοκυθόσπορους και τις νιφάδες βρώμης για 8 λεπτά στην πρώτη ταχύτητα και 4 λεπτά στη δεύτερη ταχύτητα. Πριν το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο και τις νιφάδες βρώμης. Κόβουμε σε τεμάχια των 800-850 γρ. Διακοσμούμε με νιφάδες βρώμης και ηλιόσπορο και ξεκουράζουμε σε «μπάλες» για 30 λεπτά. Φουρνίζουμε με ατμό στους 210°C για 30 λεπτά.

Aπό το τεύχος 100 του περιοδικού Α-Ζ (ΙΑΝ-ΦΕΒΡ 2013)