Για την κρέμα: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα χειρός και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20’.
Για τη ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Σε μια μεταλλική μπασίνα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα, τα δύο αβγά, το ηλιέλαιο, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα χειρός ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε τις φόρμες για μάφινς και ρίχνουμε το μείγμα στα 3/4 της φόρμας. Έχουμε τα βερίκοκα κομμένα στη μέση. Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε το μισό εσωτερικό του φρούτου και κλείνουμε με το άλλο μισό. Τα βουτάμε προσεκτικά στο κέντρο από κάθε φορμάκι. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Tα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τα φορμάκια τους.
INFO: Βερίκοκο, φρούτο με υπέροχο άρωμα και χαρακτηριστική γεύση που εμφανίζεται προς το τέλος της άνοιξης. Έχει πλούσια σάρκα και είναι ιδανικό για δημιουργίες αρτοζαχαροπλαστικής τόσο στη φρέσκια όσο και στην αποξηραμένη εκδοχή του.
Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.