Για τα ψητά σύκα: Βάζουμε σε ταψάκι τα σύκα κολλητά και περιχύνουμε με το μέλι και τη ζάχαρη. Αρωματίζουμε με την κανέλα και το γλυκάνισο και ψήνουμε στους 175°C για 35΄. Αφού ψηθούν τα σύκα, αφαιρούμε το ζωμό και τον βράζουμε μέχρι να καραμελώσει.
Για τη μους γιαούρτι: Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ το γιαούρτι, τη σαντιγί και το ξύσμα lime. Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας ελαφρά. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει για 20 λεπτά.
Mοντάζ: Γεμίζουμε τα ποτηράκια μέχρι τη μέση με τα ψητά σύκα και συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με μους γιαούρτι. Γαρνίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού και διακοσμητικά σοκολάτας.
Από το τεύχος 97 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Α-Ζ