A  A  A +
Πίσω
Πανδαισία καρύδας
Πανδαισία καρύδας

Υλικά

Ζάχαρη 150 γρ.
Βανίλια 5 γρ.
Ασπράδια αυγά 4 τεμάχια
Κουβερτούρα (δάκρυα) 90 γρ.
Καρύδα τριμμένη 600 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τους κρόκους, βάζοντας σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε λίγο λίγο την καρύδα και τη ζάχαρη μαζί με την βανίλια. Το μείγμα είναι έτοιμο και βάζουμε την καρύδα σταδιακά ανακατεύοντας με τη μαρίζ πάρα πολύ καλά έως ότου ομογενοποιηθούν. Τα πλάθουμε μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά στους 180°C.  

 

Συνταγή: Κωνσταντίνος Μουζάκης, Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης

Από το τεύχος 106 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.