Αφού ανοίξουμε το ζυμάρι μας και κάνουμε τις χαρακτηριστικές δαχτυλιές στην επιφάνειά του, το γεμίζουμε με μπόλικο κασέρι. Το κλείνουμε δίνοντάς του το χαρακτηριστικό σχήμα "βαρκούλας" και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτό, σπάμε πάνω από το λιωμένο πια κασέρι, ένα αβγό. Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά μέχρι δηλαδή να ψηθεί και το αβγό. Βγάζουμε το πεϊνιρλί από το φούρνο και όπως είναι καυτό, το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο δίνοντάς του τη χαρακτηριστική γυαλάδα.
Από το τεύχος 103 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.