A  A  A +
Πίσω
Πεϊνιρλί με ανθότυρο, φέτα & άνιθο
Πεϊνιρλί με ανθότυρο, φέτα & άνιθο

Υλικά

Υλικά για 10 τεμάχια:
Για τη ζύμη:
Ζύμη για πεϊνιρλί 1.800 γρ. (βλ. βασική συνταγή ζύμης για πεϊνιρλί)
Για τη γέμιση:
Φέτα 500 γρ.
Ανθότυρο 500 γρ.
Άνιθος (ψιλοκομμένος) 50 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους και προσθέτουμε τον άνιθο. Παίρνουμε το απλωμένο ζυμάρι και το γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών. Κλείνουμε σε σχήμα «βαρκούλας», διπλώνοντας προσεκτικά τις άκρες της ζύμης, έτσι ώστε να προφυλάξουν από την έξοδο των τυριών κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε με προσοχή τα πεϊνιρλί πάνω στο φουρνόξυλο και ελέγχουμε και πάλι τη ζύμη, διορθώνοντας το σχήμα της αν χρειάζεται. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.  

Από το τεύχος 103 (Ιούλιος/Αύγουστος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.