A  A  A +
Πίσω
Ψωμί με αβγό & λουκάνικο
Ψωμί με αβγό & λουκάνικο

Υλικά

Για 13 τεμάχια:
Για τη Ζύμη (Θερμοκρασία ζύμης 29°C):
Αλεύρι 55% 2.000 γρ.
Μαγιά 60 γρ.
Αλάτι 20 γρ.
Ζάχαρη 20 γρ.
Μαργαρίνη 100 γρ.
Γάλα (χλιαρό) 500 ml
Νερό 500 ml
Για τη γέμιση:
Αβγά καλά βρασμένα
Λουκάνικα βρασμένα

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά μας για 4 λεπτά στην αργή και για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα και προσθέτουμε το αλάτι. Σε πλαστικό σκεύος (ειδικό για τρόφιμα) με λίγο ηλιέλαιο, τοποθετούμε το ζυμάρι μας, σκεπάζοντας με πανί για 45 λεπτά. Κόβουμε σε τεμάχια 300 γρ. και φτιάχνουμε ορθογώνια τεμάχια το ζυμάρι μας, ίσως με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τοποθετούμε στη μέση τα βρασμένα αβγά και στις άκρες τα βρασμένα λουκάνικα. Κλείνουμε τα πλαϊνά του ζυμαριού, φροντίζοντας να σκεπάσουμε τελείως τα υλικά της γέμισης και τοποθετούμε σε λαδωμένες και πασπαλισμένες με κίτρινο αλεύρι φόρμες. Σκεπάζουμε με πανί για 40 - 45 λεπτά, ψεκάζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Ψήνουμε στους 220°C για 35 - 40 λεπτά.

INFO: Τα λουκάνικα με τα αβγά είναι ένας συνδυασμός ιδανικός για παιδικά πάρτι. Αν θέλετε μπορείτε να τα προσθέσετε μαγειρεμένα, σαν ομελέτα δηλαδή με λουκάνικα και βέβαια, μπορείτε να εμπλουτίσετε την πρόταση με επιπλέον υλικά, όπως μανιτάρια.

Συνταγή: Ελένη Καμάρδα, Φωτό: Θεοδόσης Γεωργιάδης

Από το τεύχος 104 (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.