A  A  A +
Πίσω
Ψωμί με σπόρους Chia
Ψωμί με σπόρους Chia

Υλικά

Για δέκα φρατζόλες:
Αλεύρι αρτοποιίας 1.200 γρ.
Σπόροι Chia 1.600 γρ.
Ζεστό νερό 2.800 γρ.
Ελαιόλαδο 300 γρ.
Αλάτι 80 γρ.
Ζάχαρη 300 γρ.
Μαγιά 100 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τους σπόρους Chia. Τους ανακατεύουμε με το αλεύρι και τα υπόλοιπα συστατικά και δουλεύουμε το μείγμα στο ζυμωτήριο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 400 γρ., αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα και πλάθουμε φραντζόλες ή βάζουμε τη ζύμη σε φόρμες κέικ. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 60 λεπτά.

Από το τεύχος 97 (ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 2012) του περιοδικού Α-Ζ