A  A  A +
Πίσω
Σύμμεικτο σίκαλης με ξηρούς καρπούς
Σύμμεικτο σίκαλης με ξηρούς καρπούς

Υλικά

Αλεύρι κίτρινο 1.000 γρ.
Αλεύρι σίκαλης 1.000 γρ.
Προζύμι 1.000 γρ.
Νερό 1.300 γρ.
Σταφιδίνη 60 γρ.
Αλάτι 40 γρ.
Μαγιά 40 γρ.
Κύμινο 20 γρ.
Καρύδια κοπανισμένα 200 γρ.
Αμύγδαλο κοπανισμένο 200 γρ.
Φουντούκια κοπανισμένα 200 γρ.
Φιστίκι Αιγίνης (για πασπάλισμα)

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους ξηρούς καρπούς στην πρώτη ταχύτητα για 5’ και στη δεύτερη ταχύτητα για ακόμη 5’. Στο τέλος ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 450 γρ. και πλάθουμε σε μπαστούνια. Στοφάρουμε για 40’, ψεκάζουμε με νερό και ρίχνουμε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ψήνουμε στους 220°C για 40’.

Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ