Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους ξηρούς καρπούς στην πρώτη ταχύτητα για 5’ και στη δεύτερη ταχύτητα για ακόμη 5’. Στο τέλος ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς μέσα στο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30’. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 450 γρ. και πλάθουμε σε μπαστούνια. Στοφάρουμε για 40’, ψεκάζουμε με νερό και ρίχνουμε τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Ψήνουμε στους 220°C για 40’.
Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ