A  A  A +
Πίσω
Tartatin με πράσινα μήλα & calvados
Tartatin με πράσινα μήλα & calvados

Υλικά

Για 2 τεμάχια:
Σφολιάτα (αναλόγου μεγέθους με την ταρτιέρα) 2 τμχ
Πράσινο μήλο 1
Ζάχαρη 100 γρ.
Βούτυρο 50 γρ.
Calvados περίπου 60 ml

Βήματα

Εκτέλεση

Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου σε μια ατομική ταρτιέρα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγο βούτυρο και ροδίζουμε σε δυνατό φούρνο για 10 με 15 λεπτά. Σβήνουμε με το Calvados και σκεπάζουμε και με τα δύο τεμάχια της σφολιάτας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για ακόμα 10 με 15 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα πιάτο ανάλογου μεγέθους με την ταρτιέρα. Η Tartatin σερβίρεται ζεστή είτε με λίγη σαντιγί -μέτρια χτυπημένη- ή με παγωτό.

Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ