Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες του μήλου σε μια ατομική ταρτιέρα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και λίγο βούτυρο και ροδίζουμε σε δυνατό φούρνο για 10 με 15 λεπτά. Σβήνουμε με το Calvados και σκεπάζουμε και με τα δύο τεμάχια της σφολιάτας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180°C για ακόμα 10 με 15 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε ένα πιάτο ανάλογου μεγέθους με την ταρτιέρα. Η Tartatin σερβίρεται ζεστή είτε με λίγη σαντιγί -μέτρια χτυπημένη- ή με παγωτό.
Από το τεύχος 96 (ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Α-Ζ