A  A  A +
Πίσω
Τούρτα με μους σοκολάτας & κρέμα φράουλα
Τούρτα με μους σοκολάτας & κρέμα φράουλα

Υλικά

Για το υγρό μπισκουί σοκολάτα:
Κουβερτούρα 120 γρ.
Ζάχαρη 30 γρ.
Βούτυρο 55 γρ.
Κρόκος αβγού 50 γρ.
Ασπράδι αβγού 125 γρ.
Για τη μους πικρής σοκολάτας:
Κουβερτούρα 250 γρ.
Βούτυρο ζωικό 60 γρ.
Ασπράδια αβγού 160 γρ.
Ζάχαρη 45 γρ.
Βανίλια 1 πρέζα
Σαντιγί (ελαφρώς χτυπημένη) 90 γρ.
Bailey’s 10 γρ.
Για την κρέμα αρωματισμένη με φράουλα:
Γάλα 1.800 γρ.
Πουρές φράουλα 60 γρ.
Ζάχαρη 80 γρ.
Κορν φλάουερ 20 γρ.
Κρόκοι 80 γρ.
Βανίλια 1 stick
Βούτυρο 200 γρ.
Γεύση φράουλα 5 γρ.
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το υγρό μπισκουί σοκολάτα: Βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο. Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια και όταν η μαρέγκα διογκωθεί ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και τους κρόκους. Απλώνουμε το μπισκουί σε ένα σιλπάτ και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200°C για 8-10 λεπτά.

Για τη μους πικρής σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και τη σοκολάτα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να διογκωθεί και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά. Ενσωματώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέσα στη σαντιγί και στο τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα και το bailey’s και ανακατεύουμε.

Για την αρωματισμένη κρέμα με φράουλα: Βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τον πουρέ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σ' ένα άλλο σκεύος βάζουμε το κορν φλάουερ και τους κρόκους. Όταν το μείγμα βράσει ρίχνουμε το μισό μέσα στους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς. Περνάμε από σινουά πάλι μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε το άλλο μισό γάλα και το ξαναβάζουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να σκάει η κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στο μιξεράκι να κρυώσει και όταν φτάσει στους 30°C τότε ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια μαζί με τη γεύση φράουλας. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν θα έχει ενσωματωθεί με το βούτυρο. Φορμάρουμε αμέσως την κρέμα σ' ένα τσέρκι διαμέτρου 18cm σε σχήμα καρδιάς.

Μοντάρισμα: Βάζουμε το υγρό μπισκουί σε τσέρκι διαμέτρου 22cm και στη συνέχεια φορμάρουμε τη μους σοκολάτας. Τοποθετούμε από πάνω την φορμαρισμένη σε σχήμα καρδιάς κρέμα φράουλας. Διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά.

Συνταγή: Δημήτρης Δήμτσος, Φωτό: Δημήτρης Τσίτσος

Από το τεύχος 106 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.