Για το μπισκότο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε το ζυμάρι σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά. ΄Οταν κρυώσουν τα μπισκότα τα θριμματίζουμε και τα αναμειγνύουμε με 150 γρ. βούτυρο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 cm.
Για το παγωτό cheesecake λευκό: Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά μαζί μέχρι τους 72°C. Κρυώνουμε στους 4 – 6°C και τα τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.
Για το παγωτό cheesecake κεράσι: Καθαρίζουμε τα κεράσια, βράζουμε σε ένα σκεύος την ζάχαρη, τα κεράσια, το ξυνό και την κανέλα μέχρι να δέσει καλά. Αφού κρυώσει το μείγμα αποσύρουμε την κανέλα, αναμειγνύουμε με 1.000 γρ. παγωτό Cheese Cake λευκό και το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.
Μοντάρισμα: Τοποθετούμε σε τσέρκι τη βάση μπισκότου, στρώνουμε μία στρώση παγωτό κεράσι και στη συνέχεια μιά στρώση λευκό παγωτό Cheese Cake. Τέλος γαρνίρουμε με ζελέ κεράσι.
Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.