A  A  A +
Πίσω
Τούρτα παγωτό cheesecake
Τούρτα παγωτό cheesecake

Υλικά

Για το μπισκότο:
Βούτυρο 100 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Αλεύρι 200 γρ.
Βανίλια λίγο
Για το παγωτό cheesecake λευκό:
Γάλα 500 γρ.
Τυρί κρέμα 250 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 50 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 80 γρ.
Δεξτρόζη 20 γρ.
Πηκτικό 3 γρ.
Για το παγωτό cheesecake κεράσι:
Παγωτό cheesecake λευκό 1.000 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Κεράσια 200 γρ.
Ξινό 1 γρ.
Κανέλα (ξύλο) 20 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μπισκότο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε το ζυμάρι σε διάφορα σχέδια και ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά. ΄Οταν κρυώσουν τα μπισκότα τα θριμματίζουμε και τα αναμειγνύουμε με 150 γρ. βούτυρο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 cm.

Για το παγωτό cheesecake λευκό: Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά μαζί μέχρι τους 72°C. Κρυώνουμε στους 4 – 6°C και τα τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.

Για το παγωτό cheesecake κεράσι: Καθαρίζουμε τα κεράσια, βράζουμε σε ένα σκεύος την ζάχαρη, τα κεράσια, το ξυνό και την κανέλα μέχρι να δέσει καλά. Αφού κρυώσει το μείγμα αποσύρουμε την κανέλα, αναμειγνύουμε με 1.000 γρ. παγωτό Cheese Cake λευκό και το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή.

Μοντάρισμα: Τοποθετούμε σε τσέρκι τη βάση μπισκότου, στρώνουμε μία στρώση παγωτό κεράσι και στη συνέχεια μιά στρώση λευκό παγωτό Cheese Cake. Τέλος γαρνίρουμε με ζελέ κεράσι.

Από το τεύχος 102 (Μάιος/Ιούνιος 2013) του περιοδικού Α-Ζ.