A  A  A +
Πίσω
Τούρτα παγωτό φράουλα
Τούρτα παγωτό φράουλα

Υλικά

Για το μπισκουί βανίλιας:
Ασπράδια 150 γρ
Κρόκοι 100 γρ
Ζάχαρη 80 γρ
Αλεύρι 140 γρ
Κορν φλάουρ 30 γρ
Άρωμα βανίλιας
Για το παγωτό βανίλια:
Γάλα 1.000 ml
Βάση παγωτού 100 γρ
Ζάχαρη 250 γρ
Κρέμα γάλακτος 35% 100 ml
Βανίλια Μαδαγασκάρης 100 γρ
Για το παγωτό φράουλα:
Φράουλες 300 γρ
Βάση παγωτού 100 γρ
Κρέμα γάλακτος πλήρης 330 ml
Ζάχαρη 100 γρ
Λικέρ Kirsch ή φράουλας ή βότκα 2 κ.σ.
Χυμός λεμονιού 1 κ.γ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μπισκουί βανίλιας: Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ προσθέτοντας βροχηδόν τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε για 10-15 στροφές. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με ριζόχαρτο σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε στους 190°C για 8 λεπτά.

Για το παγωτό βανίλια: Παστεριώνουμε το μείγμα στους 85°C και το βάζουμε στην παγωτομηχανή. Στη συνέχεια, το καταψύχουμε.

Για το παγωτό φράουλα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και καταψύχουμε.

Μοντάρισμα: Σε τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε έναν πάτο μπισκουί και σιροπιάζουμε με σιρόπι αρωματισμένο με φράουλα. Απλώνουμε μια στρώση παγωτό βανίλια και γεμίζουμε με το παγωτό φράουλα. Παγώνουμε και αφαιρούμε το τσέρκι. Γλασάρουμε την επιφάνεια με ζελέ φράουλα και διακοσμούμε με δακτυλίδια λευκής σοκολάτας.

Συνταγή: Νίκη Πρωτοψάλτη

Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης

Από το τεύχος 108 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.