Για το μπισκουί βανίλιας: Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ προσθέτοντας βροχηδόν τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε για 10-15 στροφές. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με ριζόχαρτο σε πάχος 1 εκ. και ψήνουμε στους 190°C για 8 λεπτά.
Για το παγωτό βανίλια: Παστεριώνουμε το μείγμα στους 85°C και το βάζουμε στην παγωτομηχανή. Στη συνέχεια, το καταψύχουμε.
Για το παγωτό φράουλα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και καταψύχουμε.
Μοντάρισμα: Σε τσέρκι 20 εκ. στρώνουμε έναν πάτο μπισκουί και σιροπιάζουμε με σιρόπι αρωματισμένο με φράουλα. Απλώνουμε μια στρώση παγωτό βανίλια και γεμίζουμε με το παγωτό φράουλα. Παγώνουμε και αφαιρούμε το τσέρκι. Γλασάρουμε την επιφάνεια με ζελέ φράουλα και διακοσμούμε με δακτυλίδια λευκής σοκολάτας.
Συνταγή: Νίκη Πρωτοψάλτη
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης
Από το τεύχος 108 (Μάιος/Ιούνιος 2014) του περιοδικού Α-Ζ.