Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τη μαγιά. Ζυμώνουμε για 15- 20 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στη στόφα. Ανοίγουμε φύλλο ορθογώνια με πάχος 4 εκ., απλώνουμε το μείγμα χαλούμι - μέλι και το τυλίγουμε ώστε να γίνει ένα σφιχτό ρολό. Από το ρολό κόβουμε κομμάτια βάρους 500 γρ., απλώνουμε σε φόρμες κέικ. Στοφάρουμε για 40 λεπτά περίπου, αλείφουμε με αβγό και κόβουμε με το ψαλίδι. Ψήνουμε στους 160°C με τάμπερ ανοικτό για 45 λεπτά και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ