A  A  A +
Πίσω
Τσουρέκι γεμιστό με χαλούμι και μέλι
Τσουρέκι γεμιστό με χαλούμι και μέλι

Υλικά

Αβγά 500 γρ.
Ζάχαρη 700 γρ.
Βούτυρο φρέσκο 350 γρ.
Μαχλέπι 15 γρ.
Κακουλέ 10 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού
Γάλα 500 γρ.
Αλεύρι τσουρεκιού 2.000 γρ.
Μαγιά 250 γρ.
Επιπλέον υλικά (ανακατεμένα πολύ καλά στο μίξερ)
Χαλούμι 1.000 γρ.
Μέλι 500 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τη μαγιά. Ζυμώνουμε για 15- 20 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα στη στόφα. Ανοίγουμε φύλλο ορθογώνια με πάχος 4 εκ., απλώνουμε το μείγμα χαλούμι - μέλι και το τυλίγουμε ώστε να γίνει ένα σφιχτό ρολό. Από το ρολό κόβουμε κομμάτια βάρους 500 γρ., απλώνουμε σε φόρμες κέικ. Στοφάρουμε για 40 λεπτά περίπου, αλείφουμε με αβγό και κόβουμε με το ψαλίδι. Ψήνουμε στους 160°C με τάμπερ ανοικτό για 45 λεπτά και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ