A  A  A +
Πίσω
Τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλι & σοκολάτα
Τσουρέκι με κρέμα πορτοκάλι & σοκολάτα

Υλικά

Βούτυρο φρέσκο 350 γρ.
Aβγά 500 γρ.
Ζάχαρη 700 γρ.
Μαχλέπι 15 γρ.
Κακουλέ 10 γρ.
Ξύσμα πορτοκαλιού
Βανίλια 1 κ.τ.γ.
Γάλα 500 γρ.
Αλεύρι τσουρεκιού 2.000 γρ.
Μαγιά 250 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μαχλέπι, το κακουλέ, το πορτοκάλι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τη μαγιά. Ζυμώνουμε όλα μαζί για 15- 20 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια βάρους 200 γρ. και πλάθουμε φυτίλια. Με τον πλάστη ανοίγουμε τα φυτίλια ελάχιστα σαν φύλλο. Γεμίζουμε μία λωρίδα με κρέμα και κλείνουμε πολύ καλά τα φυτίλια. Πλέκουμε το τσουρέκι με δύο φυτίλια, στοφάρουμε για 45 λεπτά και ψήνουμε στους 160°C για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα τσουρέκια και βουτάμε σε σοκολάτα. Διακοσμούμε με φέτες πορτοκάλι, βουτηγμένες σε ζελέ ουδέτερο.

Από το τεύχος 95 (ΜΑΡ-ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Α-Ζ