Η τέχνη της σοκολάτας στη χώρα μας βρίσκεται πλέον σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Απόδειξη οι δημιουργίες που έφτιαξαν για το "Z+G" τρεις διακεκριμένοι Έλληνες σοκολατιέ.
Νίκος Κουτσούκος
Συνδιοκτήτης και σεφ του ζαχαροπλαστείου "Valeron" στο Χαλάνδρι, ο Νίκος Κουτσούκος αγαπάει να δουλεύει με σοκολάτα δημιουργώντας πρωτότυπες γεύσεις. Η σύγχρονη ματιά μαζί με την καλή αισθητική που διαθέτει, του δίνουν τη δυνατότητα να πειραματίζεται με συνδυασμούς που μέχρι τώρα συναντούσαμε σε άλλες γλυκές δημιουργίες!
• Λευκή σοκολάτα με μήλο & κανέλα
• Πραλίνες κουκουναριού με καραμέλα
Στέφανος Διαμαντόπουλος
Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τα χρόνια σπουδών και εργασίας στο Παρίσι, έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στα γλυκά του και δη, τα σοκολατένια. Σήμερα ο δημιουργός γεύσεων Στέφανος Διαμαντόπουλος αξιοποιεί τις κλασικές συνταγές ενσωματώνοντας σε αυτές ελληνικά προϊόντα επιτυχώς. Είναι ιδιοκτήτης της σοκολατερί Le Votre Pirée στον Πειραιά.
Κώστας Κούρτης
Με επαγγελματική εμπειρία που πάει πίσω στο 1987, ο Κώστας Κούρτης επενδύει στις αυθεντικές συνταγές δίνοντας έμφαση στις πολύ καλές πρώτες ύλες. Είναι πρόεδρος του Pastry Chef’s Association και εργάζεται στο αρτοζαχαροπλαστείο ΤΟΠ στα Μελίσσια. Στόχος του μεταξύ άλλων, η βελτίωση της ζαχαροπλαστικής κουλτούρας στην Ελλάδα.
• Μουσκαντίνες με σοκολάτα γάλακτος & λικέρ
Επιμέλεια: Ελένη Μανίκα
Φωτό: Φώτης Καραπιπέρης, "Studio Verve"
Από το τεύχος 160 (Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014) του περιοδικού Z+G.