A  A  A +
Πίσω
Cheesecake με μπανάνες
Cheesecake με μπανάνες

Υλικά

(για τσέρκι 22 εκ.)
Για τη βάση μπισκότου
200 γρ. μπισκότα digestive (τριμμένα)
80 γρ. Βούτυρο
100 γρ. φιστίκια (καβουρδισμένα)
Για την κρέμα
3 μπανάνες
125 ml ρούμι
1 κ.σ. κρέμα τυριού
300 ml ζάχαρη
125 ml ξινή κρέμα
50 ml μέλι
4 αβγά
1 κ.γ βανίλια
1 κ.γ. Κανέλα
½ κ.γ. Γαρίφαλο
12 γρ. φιστίκια (καβουρντισμένα)

Βήματα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μπανάνες με τη φλούδα στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαυρίσoυν, τις καθαρίζουμε και τις κάνουμε πουρέ λιώνοντάς τες μαζί με το ρούμι. Αναδεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μέλι και την ξινή κρέμα. Προσθέτουμε τα αβγά και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση στη βάση του μπισκότου, προσθέτουμε τις μπανάνες, τα φιστίκια και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180°C. Γαρνίρουμε ρίχνοντας από πάνω μπόλικα ψιλοκομμένα φιστίκια, κομματάκια κουβερτούρας και σιρόπι σοκολάτας.

 

Από το τεύχος 143 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2012) του περιοδικού Z+G