A  A  A +
Πίσω
Γαρίδες με κρέμα τυριού τυλιγμένες σε προσούτο
Γαρίδες με κρέμα τυριού τυλιγμένες σε προσούτο

Υλικά

Για 20 τεμάχια:
Γαρίδες Νο2 20 τμχ
Προσούτο 20 φέτες
Μπάρμπεκιου σος 50 γρ.
Για την κρέμα τυριού:
Τυρί Φιλαδέλφεια 200 γρ.
Κασέρι (τριμμένο) 50 γρ.
Πιπεριές chili (ψιλοκομμένες) 2 μικρές
Σχοινόπρασο (ψιλοκομμένο) 2-3 κ.γ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για την κρέμα τυριού: Αναμειγνύουμε το τυρί Φιλαδέλφεια με το τριμμένο κασέρι και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα μέχρι όλα τα υλικά να σχηματίσουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Για τις γαρίδες με προσούτο: Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατώντας την ουρά τους. Αφαιρούμε το αντεράκι από το εσωτερικό τους και τις ανοίγουμε στη μέση. Γεμίζουμε το εσωτερικό τους με την κρέμα τυριού και τις κλείνουμε. Τυλίγουμε την κάθε γαρίδα με μια φέτα προσούτο και στο τέλος, ανοίγουμε ελαφρώς την ουρά σαν βεντάλια. Ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά. Τέλος, γλασάρουμε τις τυλιγμένες με προσούτο γαρίδες με τη μπάρμπεκιου σος και σερβίρουμε.  

Από το τεύχος 150 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Z+G.