A  A  A +
Πίσω
Γλυκιά κρέμα βιολέτας
Γλυκιά κρέμα βιολέτας

Υλικά

Για 2 κύπελα
Πέταλα βιολέτας 60 γρ.
Αβγά 3 μεγάλα και 2 κρόκους
Ζάχαρη 60 γρ.
Γάλα 280 γρ.
Βανίλια σε σκόνη 5 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ απαλά τα πέταλα της βιολέτας και τοποθετούμε 8 στη βάση ενός μπολ ή κύπελου. Χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα με το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και βάζουμε το υλικό στα κύπελα. Τοποθετούμε τα κύπελα σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί το οποίο στη συνέχεια γεμίζουμε με καυτό νερό που να φτάνει στη μέση κάθε κύπελου. Τοποθετούμε το ταψί με τα κύπελα σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά.  

Aπό το τεύχος 144 (MΑΡ/ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Z+G