A  A  A +
Πίσω
Hawaian Dream
Hawaian Dream

Υλικά

Για σορμπέ μάνγκο:
Μάνγκο 1000 γρ.
Σιρόπι 27 γράδα 900 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 100 γρ.
Ξινό 4 γρ.
Γαλακτωματοποιητής 5 γρ.
Για σορμπέ πεπόνι:
Πεπόνι 1000 γρ.
Σιρόπι 27 Γράδα 900 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 100 γρ.
Ξινό 4 γρ.
Γαλακτωματοποιητής 5 γρ.
Για σορμπέ ροδάκινο:
Ροδάκινα 1000 γρ.
Σιρόπι 27 γράδα 900 γρ.
Ιμβερτοσάκχαρο 100 γρ.
Ξινό 4 γρ.
Γαλακτωματοποιητής 5 γρ.
Για ντακουάζ αμυγδάλου:
Αλεύρι 200 γρ.
Πούδρα αμυγδάλου 100 γρ.
Κορν φλάουρ 100 γρ.
Ασπράδια 200 γρ.
Ζάχαρη 50 γρ.
Βανίλια

Βήματα

Εκτέλεση

Για σορμπέ μάνγκο: Κάνουμε το μάνγκο πουρέ. Τον βάζουμε σε μίξερ με σύρμα μαζί με το σιρόπι, το ιμβερτοσάκχαρο και το ξινό και ανακατεύουμε στην πρώτη ταχύτητα για πέντε λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και δύο λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία της ψύξης, βάζουμε τον γαλακτωματοποιητή.

Για σορμπέ πεπόνι: Όμοια εκτέλεση με το σορμπέ μάνγκο.

Για σορμπέ ροδάκινο: Όμοια εκτέλεση με το σορμπέ μάνγκο.

Για ντακουάζ αμυγδάλου: Φτιάχνουμε μαρέγκα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα σε φύλλα σιλικόνης, σε ύψος 3cm και τα ψήνουμε στους 180°C για δέκα λεπτά.

Μοντάρισμα: Σε ένα τσέρκι με σχήμα πυραμίδας τοποθετούμε σε τρεις στρώσεις τα τρία σορμπέ και κλείνουμε με ένα φύλλο ντακουάζ αμυγδάλου. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G