Για το παντεσπάνι choco: Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα. Στρώνουμε σε φύλλα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 14 λεπτά.
Για το ζελέ βατόμουρο: Βράζουμε τα πολτοποιημένα βατόμουρα με τη ζάχαρη, προσθέτοντας τη ζελατίνη. Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες κορμού και το παγώνουμε στην κατάψυξη.
Για την κρέμα βανίλια: Αναμειγνύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη ζελατίνα σε σκόνη, τη βανίλια Μαδαγασκάρης, τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος και παρασκευάζουμε την κρέμα μπαβαρουάζ.
Για την κρέμα choco: Αναμειγνύουμε το βρασμένο γάλα με τις σταγόνες σοκολάτας, προσθέτοντας τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Για την επικάλυψη κεράσι: Λιώνουμε τη ζελατίνα σε σκόνη στο ζεστό σιρόπι και αναμειγνύουμε με το κρύο και το σιρόπι αμαρένα.
Μοντάρισμα: Γεμίζουμε μια φόρμα με την κρέμα βανίλια μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε το ζελέ και 1 φύλλο παντεσπάνι, στρώνουμε την κρέμα choco και μετά 1 φύλλο ακόμα. Όταν ο κορμός κρυώσει, επικαλύπτουμε με το μείγμα κεράσι.
Aπό το τεύχος 142 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Z+G