A  A  A +
Πίσω
Μικρά κεμπάπ σε αμπελόφυλλα με σάλτσα γιαουρτιού
Μικρά κεμπάπ σε αμπελόφυλλα με σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά

Κιμάς αρνίσιος 500 γρ.
Ασπράδι από 1 αβγό
Σκόρδο 1 σκελίδα
Κύμινο 1 κ.γ.
Πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ.
Αμπελόφυλλα (ζεματισμένα) 20 τμχ.
Αλάτι - Πιπέρι
Ελαιόλαδο λίγο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
Γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
Σκόρδο 1/2 σκελίδα
Δυόσμο 1 κ.σ.
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Αλάτι – Πιπέρι

Βήματα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μαζί τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεμπάπ σε μέγεθος όσο περίπου η χούφτα μας. Τυλίγουμε καθένα από αυτά σε ένα αμπελόφυλλο. Περνάμε σε καλαμάκι και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα για 4 -5 λεπτά από κάθε μεριά.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.

Από το τεύχος 150 (Μάρτιος/Απρίλιος 2013) του περιοδικού Z+G.