A  A  A +
Πίσω
Μους γιαουρτιού με σαφράν και μέλι από ροδοπέταλα
Μους γιαουρτιού με σαφράν και μέλι από ροδοπέταλα

Υλικά

Για 2 μικρά φορμάκια
Στραγγιστό γιαούρτι 240 γρ.
Σαφράν 5 γρ.
Μέλι με κόκκινα ή ροζ ροδοπέταλα 10 γρ.
Γάλα με 2% λιπαρά 180 γρ.
Ροδοπέταλα (και μερικά για το γαρνίρισμα) 10 γρ.
Άχρωμη ζελατίνη 5 γρ.
Για το ροδόμελο:
Μέλι 15 γρ.
Ροζ ή κόκκινα ροδοπέταλα 50 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για το μέλι: Πλένουμε καλά τα ροδοπέταλα και τα βυθίζουμε σε ένα βάζο με μέλι. Τα αφήνουμε στη θέση αυτή για περίπου 2 εβδομάδες.

Για τη μους: Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε. Τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας το σαφράν και το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Το αφήνουμε και πάλι στην άκρη για 2 ώρες για να απελευθερωθούν τα αρώματα του σαφράν. Το γιαούρτι είναι έτοιμο όταν πάρει ελαφρύ κίτρινο χρώμα.

Διαλύουμε τη ζελατίνη με μια κουταλιά νερό σε ένα μικρό μπολ και παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ροδόμελο. Παίρνουμε μια μικρή δόση από το γιαούρτι και το προσθέτουμε στη ζελατίνη. Τοποθετούμε το μείγμα στο υπόλοιπο γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το μείγμα στα φορμάκια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να δέσουν.


Aπό το τεύχος 144 (MΑΡ/ΑΠΡ 2012) του περιοδικού Z+G