Για τη μπαβαρουάζ: Βράζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες, προσθέτουμε την pâte d’ amande και τις ζελατίνες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη και το μείγμα όταν αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου προσθέτουμε τη σαντιγί και το kirsch.
Για το στρεζέλ φουντουκιού: Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και όταν αφρατέψει προσθέτουμε την πούδρα φουντουκιού και το αλεύρι. Απλώνουμε σε λαμαρίνα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180°C για 12 λεπτά.
Μοντάζ: Ρίχνουμε στο ποτηράκι πρώτα το φρούτο και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν, προσθέτουμε τη μπαβαρουάζ. Προσθέτουμε το στρεζέλ φουντουκιού και ολοκληρώνουμε τη διακόσμηση με ένα κλωναράκι βανίλιας και μια πιπέτα όπου έχουμε βάλει kirsch, ουδέτερο ζελέ και κουλί πάσιον.
Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.