Για βάση μπισκότου: Αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι 24cm.
Για παγωτό cheesecake: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι τους 70°C. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν το μείγμα φτάσει στους 64°C. Τέλος, ρίχνουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή.
Για κεράσια σε ζελέ: Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα πολτοποιούμε. Έπειτα, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις ζελατίνες, και τα βράζουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίησή τους.
Μοντάρισμα: Γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι τη μέση με το παγωτό cheesecake. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μια στρώση κεράσια και κλείνουμε τη φόρμα με το υπόλοιπο παγωτό. Παγώνουμε την τούρτα στο shock και στη συνέχεια, αφού την ξεφορμάρουμε, την επικαλύπτουμε με σιρόπι από τα κεράσια. Τέλος, την τοποθετούμε πάνω στη βάση από μπισκότο.
Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G