A  A  A +
Πίσω
Παστάκια με μους bitter σοκολάτας
Παστάκια με μους bitter σοκολάτας

Υλικά

Κρέμα ανγκλέζ 1.200 γρ.
Σοκολάτα 70% 920 γρ.
Σαντιγί 1.700 γρ.
Για κρέμα ανγκλέζ:
Γάλα 500 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 500 γρ.
Κρόκος 200 γρ.
Ζάχαρη 100 γρ.
Για γλασάζ σοκολάτας:
Σοκολάτα 70% 900 γρ.
Κρέμα γάλακτος 35% 700 γρ.
Γάλα 400 γρ.
Τριμολίνη 350 γρ.
Βούτυρο 200 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Για κρέμα ανγκλέζ: Βάζουμε στη φωτιά το γάλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Όταν το μείγμα πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα παστάκια: Ζεσταίνουμε την κρέμα ανγκλέζ και ρίχνουμε μέσα σε αυτή τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα τη σαντιγί. Τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα και παγώνουμε στην κατάψυξη.

Για γλασάζ σοκολάτας: Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την τριμολίνη (αλλιώς ιμβερτοσάκχαρο). Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο στους 40°C. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Μοντάζ – Διακόσμηση: Ξεφορμάρουμε προσεκτικά τον κορμό και κόβουμε σε παστάκια, σε μέγεθος της αρεσκείας μας. Γλασάρουμε προσεκτικά τα παστάκια με το γλασάζ σοκολάτας και διακοσμούμε με φραμπουάζ και σοκολατένιο διακοσμητικό.  

Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.