A  A  A +
Πίσω
Ρολάκια με καϊμάκι («Το μπράτσο της κυρίας»)
Ρολάκια με καϊμάκι («Το μπράτσο της κυρίας»)

Υλικά

Φύλλο κρούστας 500 γρ.
Βούτυρο πρόβειο 100 γρ.
Ανθόνερο
Για το σιρόπι:
Σιρόπι 32 γράδα όσο πάρει
Για τη γέμιση:
Κρέμα καϊμάκι 300 γρ.

Βήματα

Εκτέλεση

Κάνουμε ένα σταυρό με το φύλλο κρούστας και βάζουμε ένα μισό κομμένο φύλλο σε σχήμα σταυρού. Γεμίζουμε στο κέντρο με την κρέμα καϊμάκι και διπλώνουμε το πρώτο φύλλο σαν πουγκάκι, πιέζοντας με τα δάχτυλα στο κέντρο. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό το κομμάτι αυτό με τα υπόλοιπα φύλλα και δημιουργούμε το γλυκό μας. Αφού τα τηγανίσουμε σε καυτό πρόβειο βούτυρο, τα ρίχνουμε μέσα με σιρόπι 32 γράδων (αρωματισμένο για με ανθόνερο). Γαρνίρουμε με άνθη νεραντζιάς και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

Από το τεύχος 148 (ΝΟΕ/ΔΕΚ 2012) του περιοδικού Z+G.