Για σεμιφρέντο φιστίκι: Φέρνουμε τον κρόκο με το σιρόπι στους 82°C θερμαίνοντας σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια και μόλις πέσει η θερμοκρασία του μείγματος στους 380 με 42°C, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Για σάλτσα βερύκοκο:Καθαρίζουμε τους σπόρους από το στικ βανίλιας και στη συνέχεια βράζουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοντάρισμα: Βάζουμε το σεμιφρέντο φιστίκι στην κατάψυξη στους -18°C για δύο ώρες. Φτιάχνουμε μία βάση από μπισκότο και αδειάζουμε το σεμιφρέντο. Στην κορυφή ρίχνουμε τη σάλτσα βερίκοκο, που είναι επίσης κρύα. Διακοσμούμε με στικ βανίλιας.
Από το τεύχος 149 (ΙΑΝ-ΦΕΒ 2013) του περιοδικού Z+G.