Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το σταθεροποιητή. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη αναμεμειγμένη με τον σταθεροποιητή και τη γλυκόζη και το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε τις φράουλες χωρίς να τους βγάλουμε το κοτσάνι. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις κόβουμε σε κομμάτια (αν είναι μεγάλες) και τις ανακατεύουμε με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε αν το μείγμα είναι σε αυτό το σημείο στα 17 γράδα (ή 32 βαθμούς Brix) και αν χρειάζεται, το διορθώνουμε. Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
>Το σορμπέ φράουλας δεν πρέπει να παράγεται ούτε στην αρχή ούτε στο τέλος της εποχής, όταν δηλαδή οι φράουλες είναι σκληρές και λευκές στο εσωτερικό, αλλά αν το κάνετε, διορθώστε το άρωμα και το χρώμα με λίγη πάστα φράουλας.
Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G