Κόβουμε την σάρκα του καρπουζιού σε κομματάκια, αφαιρούμε τα κουκούτσια συλλέγουμε τον χυμό που διέφυγε κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης διαδικασίας και τα χτυπάμε όλα μαζί με τα άλλα συστατικά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και στη συνέχεια καταψύχουμε.
Αν το επιθυμούμε, όταν το σορμπέ αρχίσει να «δένει», μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ποτό Kirsch ή Maraschino, πάντα με προσοχή ώστε η τελική γεύση να μην είναι έντονα αλκοολούχα.
>Πολλοί πιστεύουν ότι το σορμπέ καρπούζι είναι πανεύκολο να παρασκευαστεί αλλά θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς, αν μαζί με τη σάρκα βάλετε και μέρος της φλούδας μπορεί εύκολα να καταλήξει με γεύση... κολοκυθιού.
Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G