Ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια χτυπάμε το μάνγκο (καθαρισμένο από τη φλούδα, τα κουκούτσια αλλά και από τις ίνες του φρούτου) με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε την πυκνότητα να είναι στα 18 γράδα ή 33 βαθμούς Brix. Τέλος, βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
>Το μάνγκο είναι ένα φρούτο που εμφανίζεται στις συνταγές των πιο «πικάντικων» κουζινών όπως η μεξικάνικη και η ινδική. Σε όλες έχει τον ίδιο ρόλο, να δροσίσει. Επίσης, είναι ιδανικό για «να καθαρίσει ο ουρανίσκος» με μια εξωτική υπέροχη γεύση.
Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G