A  A  A +
Πίσω
Σορμπέ Μάνγκο
Σορμπέ Μάνγκο

Υλικά

Για 2.265 γρ. Σορμπέ
Χυμός λεμονιού 70 γρ.
Σάρκα (πούλπα) μάνγκο 1.000 γρ.
Ζάχαρη 490 γρ.
Σιρόπι Γλυκόζης 160 γρ.
Νερό 500 γρ.
Σταθεροποιητής για σορμπέ 10 γρ.
Λευκό Ρούμι 35 γρ.
Χαρακτηριστικά του μείγματος:
Ζάχαρη 31,87%
Άλλα Στερεά 4,53%
Συνολικά Στερεά 36,40%

Βήματα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια χτυπάμε το μάνγκο (καθαρισμένο από τη φλούδα, τα κουκούτσια αλλά και από τις ίνες του φρούτου) με το σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Ελέγχουμε την πυκνότητα να είναι στα 18 γράδα ή 33 βαθμούς Brix. Τέλος, βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

>Το μάνγκο είναι ένα φρούτο που εμφανίζεται στις συνταγές των πιο «πικάντικων» κουζινών όπως η μεξικάνικη και η ινδική. Σε όλες έχει τον ίδιο ρόλο, να δροσίσει. Επίσης, είναι ιδανικό για «να καθαρίσει ο ουρανίσκος» με μια εξωτική υπέροχη γεύση.

Aπό το τεύχος 145 (ΜΑΪ/ΙΟΥΝ 2012) του περιοδικού Z+G