A  A  A +
Πίσω
Τάρτα Λεμόνι
Τάρτα Λεμόνι

Υλικά

Για την τάρτα:
150 γρ. Βούτυρο 82
50 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 Αβγά
300 γρ. Αλεύρι μαλακό
Για την κρέμα λεμόνι:
Χυμός από 2 λεμόνια
50 γρ. Ζάχαρη
185 γρ. Ζεστή μαρέγκα
275 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% μισοχτυπημένη

Βήματα

Εκτέλεση

Για την τάρτα: Αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αβγά και το μαλακό αλεύρι, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 19 λεπτά.

Για την κρέμα λεμόνι: Ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μαρέγκα. Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Μοντάρισμα: Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα λεμόνι και γαρνίρουμε με μαρέγκα, την οποία καίμε με φλόγιστρο. 


Aπό το τεύχος 142 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Z+G