Για την τάρτα: Αναμειγνύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, τα αβγά και το μαλακό αλεύρι, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμες και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 19 λεπτά.
Για την κρέμα λεμόνι: Ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μαρέγκα. Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τη μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Μοντάρισμα: Γεμίζουμε τις τάρτες με την κρέμα λεμόνι και γαρνίρουμε με μαρέγκα, την οποία καίμε με φλόγιστρο.
Aπό το τεύχος 142 (ΝΟΕ-ΔΕΚ 2011) του περιοδικού Z+G